Overgewicht

Steeds meer mensen hebben te maken met overgewicht. In 2016 was het percentage vrouwen met overgewicht 47%, mannen scoren zelf hoger met 53% (1). Een te hoog gewicht verhoogt het risico’s op verschillende ziekten. Zoals diabetes, hart en vaatziekten, verschillende vormen van kanker en gewricht slijtage. Maar er is goed nieuws. Wist je dat een gewichtsafname van 5 tot 15% het risico op aandoeningen gerelateerd aan overgewicht aanzienlijk verlaagt? Stel u weegt 120 kilo, een gewichtsverlies van 6 tot 18 kilo zou dan het risico al sterk verminderen. 

Oorzaak overgewicht
Overgewicht ontstaat doordat de energie inname en energie verbruik uit balans zijn. ‘Ieder pondje gaat door het mondje’ zo wordt vaak gezegd. Maar dietistenpraktijk Eetwijs vindt het belangrijk om verder te kijken.
De reden waardoor iemand overgewicht heeft is voor iedereen heel verschillend. De een heeft bijvoorbeeld last van emotie eten, iemand kan verkeerd lijnen en soms kan medicatie of stoppen met roken de oorzaak zijn. Tijdens de consulten wordt er naast voeding ook aandacht besteed aan het onderliggende oorzaak van het overgewicht.

Wat Eetwijs voor jou kan betekenen
Tijdens de consulten zal er gewerkt worden aan een blijvend veranderd leefpatroon. De diëtiste neemt hierin voeding, beweging en mindset mee. 
In het intake gesprek wordt je huidige situatie bekeken en worden er haalbare doelstellingen gemaakt. Hierbij krijg je een voedingsadvies gebaseerd op jouw persoonlijke behoefte, wensen en smaakvoorkeur. In de verdere consulten leert de diëtiste je alles over gezond afvallen en om te gaan tijdens moeilijke momenten. Vaak zijn de consulten in het begin dichter op elkaar gepland om een goede start te maken, na verloop van tijd worden de consulten over een wat langere periode gepland zodat je het steeds beter alleen kunt. 

Onderwerpen die aan bod kunnen komen tijdens de consulten

  • Wat kan ik het beste als tussendoortje nemen?

  • Hoeveel en wat kan ik eten om af te vallen?

  • Ik blijf trek hebben, wat kan ik eraan doen?

  • Wat is de invloed van hormonen op afvallen?

  • Waar moet ik op letten als ik etiketten lees?

  • Tips bij het koken

  • Bewust eten 

  • Antwoord op al je vragen

Wil jij voedingsadvies en begeleiding bij het afvallen? Vul dan onderstaand contact formulier in. Dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op!

Ja ik ga ervoor!

6 weken afslankchallenge

Vul onderstaande gegevens in dan nemen wij zo snel mogelijk contact op voor het maken van een afspraak