Hart en vaatziekten

Hart en vaatziekten (HVZ) is een verzamelnaam voor alle aandoeningen aan hart en bloedvaten. Je kunt hierbij denken aan:

  • Beroerte (CVA)
  • TIA (transient ischaemic attack)
  • Hartinfarct
  • Etalage benen

Wanneer je bekend bent met HVZ of verhoogd cholesterol en/of bloeddruk hebt dan is een bezoek aan de diëtist een goede stap.

Is er iets aan te doen?
Medicatie en chirurgische ingrepen zijn deel van de behandeling van HVZ.Gezonde voeding en leefstijl is daarbij een belangrijk onderdeel en kan zware ingrepen en medicatie voorkomen. Het is belangrijk dat je voeding is afgestemd op een goede verhouding vetten, natrium, voedingsstoffen en rijk is aan vezels. Tevens is het behalen van een gezond gewicht of verminderen van buikomvang belangrijk.

Wat Eetwijs voor jou kan betekenen
Er wordt gestart met een uitgebreide intake. Hierin wordt je gezondheid en eventuele klachten uitgebreid besproken. Je lab-waarden (indien van toepassing) worden besproken, je wordt gewogen en wanneer je dit wilt kunnen we je middelomtrek meten. We stellen samen doelen waar we naar toe gaan werken. Tot slot krijg je uitleg wat de relatie tussen voeding en HVZ is en adviezen hoe je je voedingspatroon kunt optimaliseren.  

In de vervolgconsulten wordt je gecoacht om het advies in praktijk te brengen. Bespreken we hoe je moeilijke momenten kunt aanpakken. En evalueren we je gewicht en nieuwe lab-waarden.

Ketenzorg
Het is in sommige gevallen mogelijk om vergoeding te ontvangen via de ketenzorg. Diëtistenpraktijk Eetwijs is aangesloten bij zorggroepen BEROEMD en Chronos. Informeer hiervoor bij je huisarts of praktijkondersteuner.

Wil jij begeleiding bij een gezonde voeding een leefstijl. Vul dan onderstaand contact formulier in. Dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.

Ja ik wil een afspraak maken

6 weken afslankchallenge

Vul onderstaande gegevens in dan nemen wij zo snel mogelijk contact op voor het maken van een afspraak